Porta Ferrada testimonia els diàlegs cèltics entre Jordi Savall i Carlos Núñez

Doble sessió magistral de música celta amb dos 'doctor honoris causa' de la música tradicional. Jordi Savall i Carlos Núñez van omplir de gom a gom el Teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols dues vegades aquest dilluns amb un concert que va arribar al Festival de la Porta Ferrada després d'haver estat programat a diversos països d'Europa i Amèrica. 

Diferents punts de vista i maneres de fer però un mateix amor per la música celta. Savall, acadèmic, Núñez, més donat a l'espectacle. La relació entre el violagambista d'Igualada, una de les figures més importants del món pel que fa a recuperació de música antiga, i el gaiter de Vigo va néixer el 2002 amb el disc 'Almas de Fisterra', de Carlos Núñez. Des d'aleshores que les seves carreres, ben diverses, s'han anat encreuant esporàdicament per donar moments com aquest espectacle batejat amb el nom de 'L'Home i la Natura. Diàlegs cèltics'.

A Sant Feliu, el tàndem de músics hi van portar un programa format per composicions que mesclen història i contemporaneïtat a les zones de tradició celta: Irlanda, Escòcia, Bretanya, però també el País Basc i, òbviament, la Galícia natal de Núñez. Jordi Savall va tocar viola de gamba soprano i la viola de gamba baixa i Carlos Núñez la gaita gallega, la cornamusa barroca britànica i la flauta dolça irlandesa. Van estar acompanyats d'Andrew Lawrence-King a l'arpa irlandesa i el saltiri i Frank McGuire al bodhran.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura