Arriba la 13a edició de l'esbojarrada cursa de pasteres a Sant Feliu

Ara a l'estiu, pels veïns de Sant Feliu de Guíxols comença el cap de setmana més màgic de l'any quan arriba la Festa Major de la vila i amb ella una de les tradicions més esbojarrades de tota Catalunya: La mítica cursa de pasteres.

Torna la tradicional cursa de pasteres que se celebra cada any a l'inici de la Festa Major de Sant Feliu de Guíxols, i que aquesta vegada arriba ja a la seva 13a edició amb més de 300 participants, una xifra rècord per aquest esdeveniment.

Així, els participants s'han trobat al sector de platja del Passeig Rius i Calvet, per iniciar la sortida a través d'una embarcació casolana construïda per ells mateixos i fer un recorregut per la badia de Sant Feliu fins a l'espigó de l'àncora.

Les novetats d'aquesta edició han estat diverses i molt ben rebudes, com la botzinada de sortida que va a càrrec del Club Bàsquet Sant Feliu per reconèixer la seva gran temporada.

Per altra banda, aquest any s'ha disposat d'un escenari amb música perquè l'espera de les embarcacions que començaven a arribar i no sortien fins a les 6 de la tarda, fos més lleu.

A més, aquesta vegada al jurat habitual s'hi han incorporat les Reines de Carnestoltes 2023, Glorioki i Vero Bill, de la Colla 4 Gats.

La imaginació i la creativitat, juguen un paper clau a l'hora de disfressar-se i dissenyar l'embarcació, que si preferiblement no duu motor i es desplaça de forma manual, en aquest cas queda més artesanal.

A banda de passar-s'ho bé, els únics requisits indispensables que es demanen, doncs, és que les embarcacions creades tinguin prou estabilitat per poder navegar i que cada pastera tingui un mínim de 4 participants.

L'Ajuntament, l'Associació de Festes Ganxones i l'Associació de Colles de Carnaval Ganxones premien a la pastera que queda en primera posició a la cursa, igual que l'embarcació considerada més original, ben construïda i estable de les que es presenten a l'activitat.

De totes maneres, en aquesta cursa amb improvisades barques, està clar que la victòria sembla que importa ben poc, ja que en la particular regata, el que prima és la diversió, i sembla que està assegurada.

De fet, els mariners, molts d'ells disfressats, avancen lentament i s'intenten molestar entre ells per impedir que arribin a la meta com a part de la diversió del joc, mentre des de les roques i la riba del mar, els veïns de la població costanera gaudeixen de l'hilarant espectacle.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura