El Carnaval de Santa Cristina d'Aro celebra 40 anys

Santa Cristina d'Aro

Data: 14/03/2022

Aquest 2022 Santa Cristina d'Aro celebra el 40è aniversari del Carnaval. Si bé la rua de celebració tindrà lloc d'aquí a menys de tres setmanes, el municipi ja ha començat a obrir boca. Aquest passat divendres es va recuperar l'esperit carnavalesc amb el relat de testimonis i anècdotes, i la projecció de fotografies i documents.

Totes aquestes imatges mostren la trajectòria del Carnaval de Santa Cristina d'Aro. Un esdeveniment que enguany celebra els seus 40 anys de vida.
El Carnaval és un esdeveniment més que consolidat al municipi. Al llarg de 40 anys, han passat pels seus carrers milers de participants i centenars de colles d'arreu.

Per començar a celebrar aquest aniversari, la sala d'Exposicions de la Caixa ha acollit un esdeveniment que ha fet viure als assistents un viatge al passat. S'han projectat fotografies i documents d'entre els anys 1982 i el 2022, així com membres de les colles pioneres han sortit davant la resta a explicar anècdotes i records que comparteixen.

Els Merlots, els Caganers Alegres i Els Blaus van ser les tres primeres colles locals que van posar en marxa el Carnaval a Santa Cristina d'Aro. En aquest sentit, se'ls ha volgut retre homenatge.

Més enllà d'homenatjar les colles, també hi havia un segon objectiu amb aquesta trobada, i és animar a la ciutadania a donar a l'arxiu part dels documents que tinguin per casa per tal d'enriquir-lo. Gran part de les projeccions han estat fotografies, però també s'han recuperat documents audiovisuals de les primeres rues.

El Carnaval és un esdeveniment més que consolidat al municipi. Al llarg de 40 anys, han passat pels seus carrers milers de participants i centenars de colles d'arreu. La rua d'enguany esdevindrà la tarda del diumenge 3 d'abril.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura