Les mones de la pel·lícula 'Encanto' triomfen aquesta Setmana Santa

Per Setmana Santa els aparadors de les pastisseries canvien de temàtica i es vesteixen, especialment, de xocolata. Les mones de Pasqua protagonitzen aquests dies i els nens i nenes més menuts de casa esperen amb candeletes el moment en que els seus padrins els entreguen aquest dolç.

La tradició varia amb els anys. Hi ha qui celebra la Pasqua amb els tradicionals pastissos clàssics, que són els de gema cremada, sara amb ametlla o de xocolata, i qui ho fa exclusivament amb les figures de xocolata, sigui blanca, negra, o amb llet. També hi ha qui fa un 'mix' de les dues propostes.

Enguany les figures més demandades són les de la pel·lícula 'Encanto', de Disney. D'altres temàtiques com Harry Potter, Star Wars o relacionades amb els equips de futbol que se segueixen a casa, s'han convertit en un clàssic que mai falla.

Si bé hi ha qui té clar la temàtica de què vol la Mona, d'altres es deixen sorprendre.

El gremi de pastissers preveu una bona campanya, amb xifres similars a les del 2021. Si bé és cert que els preus han augmentat, també han baixat les restriccions i les famílies es podran tornar a reunir amb normalitat.

Moltes pastisseries s'han sumat a accions solidàries per aquesta campanya. La Vienesa de Sant Feliu de Guíxols, per exemple, destinarà un euro de cada venda a la Fundació de José Andrés 'World Central Kitchen' en suport a la seva tasca solidària a Ucraïna.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura