El Guíxols Flors torna a omplir de colors el nucli antic de la ciutat

La primavera és sinònim de Guíxols Flors a Sant Feliu de Guíxols. La zona antiga del municipi es va omplir com cada any de flors decorant els carrers mentre que els safaretjos del Puig van tornar a acollir l'exposició del concurs floral. Un certamen que va recuperar totes les activitats dos anys després, demostrant perquè és un dels grans esdeveniments a la localitat ganxona.

Si cada edició té el seu atractiu, la d'enguany era encara més especial. Els veïns del carrer de la Rutlla van despertar amb una catifa de flors de 20 metres que acompanyava el pas dels vianants. Una iniciativa de l'Associació de Festes Ganxones que va comptar amb la col·laboració dels alumnes de 3r i 4t d'ESO del Cor de Maria-Sant Josep, a qui van donar total llibertat per elaborar el projecte.

El resultat: un vitrall amb diferents flors de tots colors. La voluntat de l'Associació era transmetre la il·lusió d'aquesta tradició als joves i, al mateix temps, permetre que la gent gran recordés el que feien abans.

Una novetat que va agafar per sorpresa als veïns del carrer que van felicitar els alumnes després de veure la catifa floral. Una obra que va fer sentir orgullosos a petits i grans i demostra que hi ha tradicions que no s'han de perdre mai.

A banda de la catifa, l'altre gran atractiu era el tradicional concurs de flors. Rams de flors, roses, bonsais i flors boscanes van ser les diferents categories d'un certamen que sempre té una gran rebuda per part dels ganxons. L'exposició va rebre visitants a totes hores, demostrant l'interès de la ciutadania per les activitats populars.

El Guíxols Flor va arribar a la 69a edició recuperant un dels grans elements de la festa com és la catifa de flors i mantenint viu el seu esperit popular.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura