Tots els ocells del món a Torroella de Montgrí

Intervenen: Ramon Mascort, Fundació Mascort / Jordi Sargatal, ornitòleg 

La Fundació Mascort commemora 30 anys de Lynx Edicions amb una exposició de làmines i dibuixos provinents del 'Handbook Of Birds of The World' i el seu homònim dels mamífers. Dues publicacions cabdals de la història de la zoologia i que retraten totes les espècies d'aus i mamífers que hi ha al món.

Fundada l'any 1989 per Ramon Mascort, l'ornitòleg Jordi Sargatal i el doctor Josep del Hoyo aquesta editorial s'ha convertit en la més prestigiosa enciclopèdia zoològica del món. 

L'exposició, en set sales diferents de la Casa Galibern, recull 150 figures de les 20.000 originals que han il·lustrat els volums de Lynx Edicions. Un treball ingent que només en el cas dels ocells ha portat 11 anys de feina i 17 volums. 
Un treball minuciós que ha portat molt personal científic, fotogràfic o artístic. 

Les figures han estat pintades per 31 artistes seguint uns mateixos criteris artístics i científics que retraten fidedignament cada detall. Les figures dels mamífers han estat fetes amb tècniques d'il·lustració digotal a càrrec, la majoria, de Toni Llobet. 

La mostra i el catàleg permeten resseguir els 30 anys de la trajectòria editorial de Lynx i tots els seus projectes de difusió de les aus i els mamífers, també els digitals en col·laboració  amb el Laboratori d’Ornitologia de la Universitat Cornell de Nova York.

L’exposició es podrà visitar des d'aquest divendres de 2019 al 13 d’abril de 2020 a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí, amb accés gratuït per a tothom.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura