Nova campanya per potenciar totes les espècies pesqueres palamosines als mercats gironins

Palamós

Data: 11/06/2021

INTERVENEN: Cristina Mañas, Gerent de la confraria de Pescadors de Palamós // Conrad Massaguer i Ramón Boquera, pescadors // Lluís Puig, alcalde de Palamós

L'Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors han posat en marxa una nova campanya que vol promocionar els peixos menys coneguts pels compradors. La proposta busca fer valdre totes les espècies pesqueres locals a través dels mercats de la Costa Brava.

El procediment serà el següent: pescadors que han format part del projecte MasterPeix cuinaran els peixos que es volen patrocinar i oferiran tastets d'aquests plats al públic. Els Masterpeix són doncs els encarregats d'explicar a totes aquelles persones que s'apropin a la carpa tot allò que ofereixen els peixos que aniran presentant, i de quines maneres poden cuinar-se.

Més enllà de les demostracions i explicacions dels pescadors, també s'ofereix un catàleg informatiu que conté consells sobre com consumir peix a casa, així com bosses de roba amb el nom de Palamós Peix, pla estratègic en el qual està emmarcada aquesta proposta.

Aquest dijous s'ha realitzat la primera de les set sessions previstes. La següent serà el dia 3 de juliol al Mercat de Palafrugell, i seguirà als mercats de Salt, Sant Feliu de Guíxols, Olot i Girona.
 

NOTÍCIES RELACIONADES

CONNEXIÓ - Els pescadors de Palamós contribueixen a la neteja i conservació del fons marí  (08/06/2021)

MasterPeix Palamós rep el reconeixement estatal com a millor projecte de bones pràctiques (09/06/2021)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura