Indilletres tanca la seva segona edició amb previsió de créixer més l'any vinent

Centenars de lectors i lectores, 24 editorials independents i un munt d'activitats relacionades amb les lletres. L'Indilletres de La Bisbal va tancar la seva segona edició amb satisfacció perquè la proposta es segueix fent un forat en l'agenda cultural prèvia a l'estiu.

L'edició d'enguany del festival cultural bisbalenc ha augmentat el nombre d'editorials i activitats amb una trentena de persentacions de llibres, taules rodones, tertúlies gastronòmiques i fins i tot un concert de Roger Mas al Castell.

Enric Casasses va donar el tret de sortida

El tret de sortida el va donar dissabte el poeta Enric Casasses recitant un petit assaig sobre Josep Blanch, un compositor de sardanes empordanès. Un dels plats forts de l'esdeveniment ha estat Gerbrand Bakker, escriptor holandès que serà traduït al català gràcies a la beca indilletres per editorials que se l'ha endut Raig Verd.

L'altra premi, el Llucieta Canyà de crítica literària se'l va endur Pere Antoni Pons, escriptor, periodista i crític pel 'Un díptico sobre l'edat' sobre l'obra de Joseph Conrad La línia d'ombra.

Col·loquis i xerrades

Més enllà de les parades d'editorials independents els debats i col·loquis literaris han tingut un pes important amb el debat sobre el gènere periodístic amb Vicenç Pagès, Marina Porras, Xevi Lloveras i David Guzmán o un debat sobre el judici del procés amb Àlvar Valls, Núria Cadenas, Aleix Renyé i Jonathan Martínez. Precisment el moment polític excepcional actual va ser contraposat a la vigorositat del moviment cultural amb propostes reeixides com l'Indilletres.

L'autoorganitzió sense esperar el lideratge insitucional va ser elogiat per l'Ajuntament com un model d'èxit marca de la casa de La Bisbal, que té altres propostes estructuralment similars com la Fira del Circ.

Des de l'organització van recordar que la lectura és la base necessària perquè les idees bullin i quan aquestes idees bullen es construeix un món millor i trascendeixen el fet cultura.

Gastronomia i literatura

La gastronomia i la música van tenir un punt destacat en l'Indilletras amb una tertúlia amb copa de vi entre Carles Xuriguera, Adrià Pujol i Carles Sanjosé; i amb un homnatge a Pau Riba amb Mazoni, Sanjosex, Salva Ramírez i Guillem Martorell.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura