Primer cap de setmana amb les llibreries obertes

Intervé: GEMMA GARCÍA, directora de la llibreria i edicions Vitel·la.

Pujada de persiana, llums encesos i tot a punt per rebre els primers clients. L'estampa de llibreries obertes durant el cap de setmana s'ha repetit arreu de Catalunya. I és que amb l'entrada en vigor de les noves mesures per frenar la corba de contagis per coronavirus, amb data de 7 de gener, aquests establiments s'equiparaven a la resta de comerços i per tant, havien de tancar els dissabtes i els diumenges.

Les llibreries s'equiparen als comerços essencials
De fet, la restricció no fou ben rebuda pel gremi de llibreters, ja que el passat 22 de setembre la Generalitat va decretar la cultura com "un bé essencial". Així doncs, les bones paraules no es van portar a la pràctica, en el cas de les llibreries, fins aquest cap de setmana, que han pogut reobrir. 

Bona acollida ciutadana
En el primer dissabte amb les persianes pujades, les llibreries en general han rebut una bona acceptació per part dels lectors encuriosits. Des de la Vitel·la de Palafrugell, també han aprofitat per celebrar una trobada cultural en petit comitè.

Recuperar les pèrdues
Després d'un inici d'any dur a causa de les restriccions, així com l'auge de grans gegants de la distribució en línia, les botigues locals dedicades al llibre esperen minimitzar unes pèrdues que es situen vora el 30%. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura