Enterren els Reis de la gresca

INTERVÉ: Emma Gimbernat, colla Collonuts; Mis Soni, reina carnestoltes 2019

Amb el Dimecres de Cendra superat, els reis i les reines carnestoltes han passat a la història. Coincidint amb el dimecres després de carnaval els que han estat els reis de la disbauxa tenen la sentència de mort dictada. És dia de tristesa entre la comunitat carnavalesca, de decidir de quina manera liquidaran el rei de la festa. Alguns dels carnestoltes han estat bullits, esquarterats, cremats o, com és el cas de Sant Feliu de Guíxols, després que la colla plorés la mort de Barbie Queen es va obrar el miracle. El rei Barbie Queen i una peculiar però també ressucitada Montserrat Caballé van erigir-se de les seves tombes i en un darrer alè de vida carnavalesca van escenificar per enèsima vegada aquest carnaval el clàssic 'Barcelona'.

Però tal i com toca en Dimecres de Cendra, això només va durar una estona, ja que el carnestoltes ha de passar a millor vida. D'aquesta manera la colla Els Torrats donava per tancaven el primer regnat carnavalesc que han encapçalat amb els Torrapsody.

I en el moment que Sant Feliu plorava Barbie Queen a Platja d'Aro també enterraven els seus reis Collonuts. En aquest cas, es va optar per la crema en la foguera. El seguici mortuori es va passejar pels carrers de Platja d'Aro i enmig de plors i súpliques perquè no els condemnessin. Les llàgrimes i les peticions perquè la festa no s'acabi no van servir de res ja que en acabar la passada, rei i en aquesta ocasió reina van ser rostits a les brases. La colla Els Collonuts, carnestoltes 2019, consideren que sort que s'acaba ja que els reis després de tants dies de gresca necessiten descansar en pau.

Tot i així, la reina cremada ens avançava que el darrer suspir el faran aquest diumenge a Calonge i es guardaran un últim esforç per ja entrada la primavera i passada la Quaresma.

Tot i el tancament oficial del carnaval i l'entrada al temps d'abstinència i penitència , el Baix Empordà es pren la llicència de seguir un cap de setmana més amb les rues de carrosses i comparses de La Bisbal i Calonge.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura