Primera edició del Terracotta Biennal amb èxit d'assistència

Valoració positiva de la primera edició del Terracotta Biennal, tot i les restriccions sanitàries imposades a causa de la pandèmia. Així del 16 al 18 d’octubre, la Bisbal d’Empordà ha acollit la trobada dedicada al treball artesà de la ceràmica. La seva programació s’ha vist lleugerament afectada per la Covid, ja que els organitzadors han hagut d’anul·lar la zona d’exposició i venda, la qual pretenia acollir les peces de 34 artesans ceramistes.

Les diverses activitats culturals han presentat un aforament limitat al 50% i s’ha portat a terme un registre de tots els assistents. També s’han pogut mantenir les exposicions i les visites guiades.

L’eix temàtic de la primera edició de la Terracota Biennal ha girat entorn de la ceràmica 3D, amb l’objectiu de marcar estratègies de futur en el món artesà. De fet, les activitats que han tingut més èxit entre els assistents foren les relacionades amb la demostració en viu de les impressores 3D utilitzades per crear motlles.

La Bisbal famosa pels seus mestres ceramistes, ha volgut fer un pas endavant en el seu reconeixement i celebrar així, una Biennal amb caràcter transfronterer. Actualment, a la capital del Baix Empordà hi destaca la figura del petit artesà, el qual és propietari d’una botiga- taller i una petita fàbrica. Tot i la competència, cada ceramista presenta una especialitat i una forma de treballar en concret. Ara, amb la introducció de la tecnologia en els tallers, com pot ser les impressores 3D, s’obre a poc a poc un nou camí entre les futures generacions d’artesans.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura