Ja estan a la venda les entrades per la Processó de Verges

Verges

Data: 18/03/2019

IMATGES: Associació La Processó de Verges

Quan falta un mes just per Setmana Santa aquest dilluns s'han posat a la venda les entrades per la Processó de Verges que es representarà com és tradició el Dijous Sant, aquets any, el 18 d'abril. Les entrades es poden adquirir online des de la pàgina web de la processó.  Per comprar les entrades anticipades hi ha temps fins el dia abans, el 17 d'abril, si queden localitats el mateix dia de la funció es podran adquirir a la guixeta. Hi ha unes 1.500 butaques disponibles amb un únic preu de 18 euros

La processó
Com és habitual la processó s'inicia a la plaça major que per aquell dia es transforma en un gran teatre a l'aire lliure al que s'hi ha d'accedir amb entrada. A les 10 de la nit es representen en format teatral els moments més importants de la vida pública de Jesús, amb un èmfasi especial en els darrers dies i en la venda, detenció i condemna d’aquest. Acabat aquest espectacle al que s'hi pot accedir amb la compra d'una entrada s'inicia la processó pels carrers cèntrics de Verges. La processó és oberta a tothom.
 
En el decurs de la processó hi destaca una veritable joia única de la cultura popular: la Dansa de la Mort. En aquesta dansa, cinc esquelets salten al so d’un tabal, col·locats en forma de creu i amb un seguici de quatre personatges més que amb torxes il·luminen el quadre i hi aporten l’aire tètric que hi dóna sentit.

Comencen els preparatius
A falta d'un mes per la Processó aquest cap de setmana s'han iniciat ja alguns preparatius pel Dijous Sant amb el muntatge de l'escenari al centre de la plaça Major i el repartiment de banderoles, cistelles i vestits pel poble. També han quedat repartits els papers de la Processó dels Petits.

Des de l'Associació La Processó de Verges també han fet públic el calendari d'assajos que comencen aquesta setmana. 

El Dijous Sant és festa grossa a Verges. Aquest municipi del Baix Empordà es bolca totalment en aquesta representació en la que hi participa directe o indirectament tot el poble. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura