La DO Empordà registra un descens de vendes d'entre el 90 i el 100 per cent

Baix Empordà

Data: 08/04/2020

INTERVÉ: ​Carles Xuriguera, president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà

Els cellers empordanesos han registrat un descens d'entre el 90 i el 100 per cent de les vendes de vins DO Empordà des de l'aplicació de les mesures de confinament a causa de la crisi del coronavirus. Aquestes xifres fan que els cellers pateixin una important preocupació per la seva economia, tot i que alhora es mostren esperançats en fer una bona campanya d'estiu que els permeti recuperar beneficis. 

En les darreres setmanes, els principals canals de venda de vi de l’Empordà, com el de la restauració, la venda directa o l'exportació, han quedat pràcticament tancats o aturats. Ara mateix, els usuaris només poden adquirir vins en alguns supermercats i petits comerços o a les botigues online dels cellers que estan operatives.

A causa de la situació, els cellers empordanesos han començat a aplicar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) sobretot entre el personal dedicat a l’enoturisme, que és el que s'està veient més afectat. Els cellers, en canvi, mantenen les feines agrícoles a les vinyes aplicant les mesures de protecció entre el seu personal, que asseguren que compleixen fàcilment gràcies a les condicions de l'espai. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura