Accentuen l'arquitectura de s'Agaró a la nova Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala

La Fundació Jordi Comas Matamala va celebrar una nova Tribuna, aquesta vegada sobre S'Agaró en la cultura arquitectònica global a càrrec de l'arquitecte i professor universitari Arcadi Pla i Masmiquel. L'acte s'emmarca dins de les activitats programades per la commemoració del Centenari de s'Agaró.

L'arquitecte i professor universitari Arcadi Pla i Masmiquel, en la conferència sobre s'Agaró i la seva arquitectura, va destacar el context en què neix s'Agaró, amb la revolució industrial on es començava a plantejar unes ciutats més compatibles amb la vida. L'arquitecta Arcadi Pla va definir s'Agaró com una ciutat en un jardí seguint un model d'inspiració anglesa i alemanya. En aquest sentit, Pla va mostrar 100 imatges de S'Agaró que, al seu entendre, han conformat el vessant arquitectònic singular dels cents anys de S'Agaró.

Arcadi Pla va acabar la seva intervenció dient que l'horitzó és infinit. Han passat 100 anys i S'Agaró, deia continua mostrant-se com una apassionant experiència arquitectònica somniada pels Ensesa i admirada per arquitectes i enamorats de l'arquitectura i el paisatge de tot el món.

Aquesta nova Tribuna de la Fundació Jordi Comas Matamala va tenir lloc al Saló Jordi Comas de l'Hotel Costa Brava de Platja d'Aro i va reunir un centenar de persones, algunes de les quals, després de la Tribuna, van compartir taula per sopar amb l'arquitecte.

L'acte va ser una contribució de la Fundació Jordi Comas Matamala al Centenari de S'Agaró, que se celebra aquest 2024

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura