Entreguen la Medalla d'Or de la Generalitat a Antoni Vila Casas

La passada nit de dimecres el govern de la Generalitat de Catalunya va fer entrega de les Medalles d'Or 2022 a la il·lustradora Roser Capdevila i a l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas, qui va crear una xarxa d'espais museístics en diversos punts de la geografia catalana, entre ells, a Palafrugell i a Torroella de Montgrí.

Vila Casas, de noranta-dos anys, és llicenciat en farmàcia i va fundar els Laboratoris Prodes, un dels més reconeguts de l'estat. Tanmateix, el seu pare li havia inculcat la passió per l'art des que era molt petit. En ser gran, va decidir compartir-la amb tota la societat.

Així, l'any 1986, va fundar la Fundació Vila Casas. A través de la qual organitza exposicions i premis per promocionar l'art contemporani català, i també promou projectes d'investigació sanitària. Actualment, és pare de quatre museus d'art contemporani per tot el territori català. D'aquests, dos se situen al Baix Empordà: El Museu Can Mario de Palafrugell i el Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

El seu discurs d'agraïment va estar protagonitzat per paraules molt emotives dedicades cap a la seva família, l'art, la farmacèutica i Catalunya. La Generalitat de Catalunya va fer entrega de la Medalla d'Or també a il·lustradora Roser Capdevila i Valls, creadora de les tres bessones i la bruixa avorrida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura