L'Aplec de Sant Marc recupera el format habitual amb èxit

Els veïns i veïnes de Platja d'Aro s'han tornat a reunir després de dos anys per celebrar l'Aplec de Sant Marc. Aquesta festa lligada al primitiu nucli rural del poble, Fanals d'Amunt, és la més antiga i tradicional del municipi.

Fins a gairebé els anys setanta era una data molt assenyalada al calendari pels pagesos que vivien a les masies escampades al voltant de l'església de Santa Maria de Fanals d'Amunt. Amb la celebració de l'aplec, donaven la benvinguda a l'arribada del bon temps i a una època d'abundor amb les collites.

Antigament, la gent de Fanals i també de Calonge pujava a peu pels camins de bosc que menaven a la plaça de Sant Marc. S'hi tocaven sardanes i després s'hi feia ball. En època moderna s'hi han incorporat nous actes per tal que tothom, des del més petit al més gran, gaudeixin del dia festiu amb els amics i veïns. Destaquen els jocs infantils i el concurs d'arrossades, que és l'activitat estrella.

Enguany també es va organitzar una acampada la nit prèvia i s'ha recuperat la tradició de pujar el Sant amb carruatge des de l'Església fins a la qual havia estat la seva seu originaria.

Durant els dos anys de pandèmia, tot i no celebrar-se 'en família', l'associació ha mantingut viu l'esperit de Sant Marc a través de les xarxes socials. Tanmateix, celebren poder tornar a viure l'esdeveniment de manera presencial i sense mascaretes.

L'èxit de participació va evidenciar les ganes que tenien els platjarencs i platjarenques de tornar a celebrar la seva festa amb més recorregut en el temps. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura