El Correfoc del 16 d’agost: el dia que Els Dracs tenen marcat al calendari

El dia 16 d'agost és el que tenen Els Dracs de la Bisbal d'Empordà marcat al calendari. El motiu: el correfoc de la Festa Major. Un dels actes més esperats de la festa bisbalenca i que l'entitat prepara amb molta cura. Durant tot el dia, els seus membres ja treballen per tenir els carrers i les places a punt perquè tothom pugui gaudir del seu espectacle més gran.

Per poder gaudir del Correfoc del 16 d'agost a la Bisbal d'Empordà, abans hi ha molta feina. Des de les 10h del matí, Els Dracs ja s'organitzen per començar a preparar els diferents punts del recorregut.

Amb el suport de Pirotècnia Catalana, Els Dracs comencen a preparar el correfoc centrant-se en tres punts clau: la plaça del Castell, la Plaça Major i el carrer de la Canonja que es converteix en el túnel de la mort. Un recorregut que també passa per la Passa de l'Església, el Pont Vell, Carrer Ample i que acaba tornant per carrerons estrets fins a la plaça del Castell.

Durant tot el dia hi ha moments de feina, però també estones per fer trobada i cohesió.

El correfoc de la Bisbal és un dels més coneguts a comarques gironines i, malgrat que no saben dir una xifra exacta, asseguren que "hi ha molta pólvora". Una festa que necessita molta gent: els que salten dins el correfoc,, els portadors dels dos dracs i també als qui des de fora controlen que no falti de res.

Una preparació del correfoc que es combina amb la gestió de la barraca de la Festa Major.

I, quan s'acaba el dia, la recompensa de tots els veïns que han participat i gaudit del Correfoc.

Una satisfacció que fa que cada any assumeixin la feina perquè cada Festa Major es puguin viure moments com aquests.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura