Els Voltors reuneixen 12 colles de la cultura popular per celebrar el seu 25è aniversari

L'entitat juvenil i cultural de la Bisbal d'Empordà, els Voltors, va celebrar el seu 25è aniversari, després de no poder-ho fer l'any passat a causa de la pandèmia. L'efemèride es va materialitzar, aquest dissabte, en una trobada popular que va aplegar 12 colles d'arreu del territori. Va aportar la nota final a la festivitat el cantautor bisbalenc Miquel Abras, a través d'un concert a la plaça del Castell, on van assistir 600 persones.

Entre els gegants i els capgrossos, una munió de gent de totes les edats, que aquest dissabte en comitiva va resseguir els principals carrers de la Bisbal d'Empordà. Convocats pels Voltors, qui enguany celebraven el 25è + 1 aniversari, es va desplegar una trobada de cultura popular, que va reunir colles d'arreu del territori. En foren 12, en concret, 5 de locals i 7 de forans, que van treure a passejar personatges tradicionals, tals com els Dracs de la Bisbal, l'Àguila de Torroella o el Mamut de Sant Llorenç dels Horts.

La trobada va arrencar al migdia, a través d'un dinar de germanor i una posterior plantada a la plaça de l'Ajuntament. Tanmateix, el plat fort de la festa fou la cercavila de la tarda que va finalitzar al Passeig Marimon Asprer. La puntada final, com no podria ser d'una altra manera, la van emetre els Voltors amb la presentació exclusiva d'una peça musical del compositor Josep Parts, i un ball del Voltor i la Voltora.

No obstant això, durant la desfilada el ritme no va decaure, gràcies als Bakaranards de Begur, els Grallers del Montgrí i els Bastoners de la Bisbal. Una posada en escena de la cultura popular, per celebrar les dues dècades i un lustre d'una de les entitats històriques de la Bisbal d'Empordà. De fet, l'entitat juvenil que va sorgir entre una colla d'amics, reuneix ara més de 150 membres entre voltors i timbalers.

La jornada va cloure amb un concert de Miquel Abras, qui també estava de celebració, en aquest cas, pels 20 anys sobre els escenaris. Va interpretar peces com Fent Camí o la versió d'un País Petit, que van gaudir més de 600 assistents.

FOTO: Anna Pascual

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura