Tret de sortida de la IV edició del Festival Carmen Amaya

Begur

Data: 19/11/2021

INTERVENEN: Aitor Sumoy, responsable del Festival Carmen Amaya; Laura Guillén "La Bicha", bailaora i directora de la companyia flamenca La Bicha

19 de novembre del 1963. Aquest va ser el dia que la bailaora Carmen Amaya va morir, després de passar els seus últims dies al poble de Begur. 19 de novembre del 2021. 58 anys després de la seva mort, el flamenc torna a omplir les places del municipi en la que és la quarta edició del Festival Carmen Amaya, una edició totalment renovada que ha arrencat aquest divendres al migdia amb l'acte inaugural, a la Plaça Forgas.

L'acte inaugural ha comptat amb una breu introducció on han parlat els representants de l'Associació de Comerç i Turisme, organitzadors del festival, i també hi ha intervingut l'alcaldessa del municipi. El moment central, però, ha estat la doble actuació de la bailaora Laura Guillén, "La Bicha".

El vincle de La Bicha amb Carmen Amaya és molt estret. La de Palafrugell va descobrir que porta el cognom de la bailaora en el seu llinatge matern. Poder participar en aquest festival l'omple d'orgull.

La Bicha també participarà en altres activitats del festival, com per exemple els tallers que es faran aquest dissabte al Mas d'En Pinc, de Palmas por Bulerías i Bulerías por fiesta. A la tarda també tindrà lloc l'espectacle R-Cuerdos, que Laura Guillén interpretarà juntament amb la seva companyila al Casino.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura