Se celebra el 20è Cap de setmana ibèric arreu de Catalunya

Palafrugell

Data: 04/10/2020

INTERVÉ: Laura Requena, Servei educatiu del Museu del Suro 

S'ha celebrat el 20è cap de setmana ibèric arreu del territori català. Dos dies dedicats a endinsar-se en els jaciments ibers que es troben la nostra terra.
Al Baix Empordà s'han organitzat activitats en punts com al Castell de Palamós o a Sant Sebastià de la Guarda a Llafranc.
En el cas de Llafranc, s'ha organitzat una visita guiada pel jaciment dedicada a explicar l'explotació del suro i l'aprofitament de recursos en l'època dels ibers. Una visita de la mà de l'arqueòleg Antoni Rojas, director de les excavacions de Llafranc, que ha pogut explicar amb tot detall els hàbits que tenien els habitants de la zona fa més de dos mil anys. Justament aquest és el tema del qual tracte aquest 20è cap de setmana ibèric.

El Cap de setmana ibèric s'organitza des del Museu d'arqueologia de Catalunya, concretament des de la Ruta dels ibers, que s'encarreguen de preparar aquestes dues jornades que se celebren cada any el primer cap de setmana d'octubre.

Aquest any, les accions també s'han retransmès en directe a través del perfil d'instagram del Museu del Suro, de manera que tot i haver restringit l'aforament a causa de la pandèmia, quedarà enregistrat al IGTV per poder arribar encara a més persones.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura