Castell d'Aro festeja l'Aplec del Remei

Castell d’Aro va celebrar diumenge una de les festes més típiques i clàssiques del seu calendari de festivitats: l’Aplec del Remei, a l’ermita que porta el seu nom. Mig miler de persones es van aplegar per participar de la missa, la cantada de la coral, les sardanes, l'animació infantil i el plat fort, l'arrossada  opular.

El segle XII un veí de la Vall d'Aro, Pere Saguer, va donar al monestir benedictí de Sant Feliu de Guíxols les terres del mas de les Eroles, més conegut actualment com El Remei. Els monjos hi tenien un petit oratori perquè els masovers i els frares llecs que tenien cura del conreu de la granja hi poguessin complir amb els seus deures religiosos. Al segle XVI hi va haver una epidèmia i es va col·locar a l’esglesiola la imatge de Nostra Senyora del Remei.  ’oratori, havent-se fet popular, es va convertir en una ermita.

L'aplec del Remei es va celebrar durant molts anys i es va deixar de fer. Fa uns 15 anys mossèn Agustí va recuperar la festa que se celebra sempre el diumenge després del Remei que és el 10 d'octubre. A l'aplec del Remei s'hi reuneixen sobretot veïns de la Vall d'Aro.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura