Oberta la convocatòria pel 9è Premi Jordi Comas de Recera Local de Castell-Platja d'Aro

Oberta la convocatòria pel 9è Premi Jordi Comas de Recera Local de Castell-Platja d'Aro
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoreda, convoca el novè Premi Jordi Comas de Recerca Local, dotat amb 4.500 euros, per al millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). Es poden lliurar fins al 5 d’octubre d’enguany de a la biblioteca. El veredicte es farà públic el 20 de novembre i el treball final, amb una extensió d’un centenar de pàgines i suport fotogràfic o gràfic corresponent, cal lliurar-lo un any més tard, no més enllà de novembre de 2021. Els guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l’empresari de l’hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l’administració pública.

Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats en futures edicions de la convocatòria si els autors ho autoritzen -però sempre donant prioritat a les propostes de l’edició en curs- generant-se així una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert el guardó, com va passar l’any 2016. La concessió de la beca s’efectua en dos moments: lliurament del premi (2.000 euros) i un cop presentat el treball final i obtingui el vistiplau del jurat (2.500 euros). No s’admeten obres que hagin obtingut altres beques per a la seva realització. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), com ja ha fet amb quatre edicions del premi -i actualment en procés d’edició dues més- per generar una col·lecció de monografies locals.

Els projectes han de tenir una extensió màxima de 10 pàgines amb objectius, metodologia, pla de treball, fonts d’informació i bibliografia. La participació pot ser individual o col·lectiva, adjuntant també el currículum de l’autor/s (màxim 4 pàgines). El jurat de la convocatòria està format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles i pel director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. El jurat, que es reserva el dret de declarar-lo desert, pot demanar informació complementària i fer aportacions per ampliar o modificar el projecte perquè sigui més operatiu.

La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la vuitena edició, l’any 2019: Entitats i clubs esportius, i esportistes destacats de Castell-Platja d’Aro, presentat per Alfons Tauler i Cama. Prèviament, han estat guardonades les propostes: El comerç de la sorra de Carles Torrent i El Carnaval de Platja d’Aro: origen, història i evolució de Josep Víctor Gay Frías i Carlus Gay i Puigbert (2018); Radio Mi Amigo de Joan Perich i Romero (2017); La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badia i Matas (2015); S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell- Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014); Deutors i creditors a l'Edat Mitjana · El rol del crèdit a la comunitat rural de la Vall d'Aro al segle XV de Xavier Marcó; i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (2013) i Nit d'Aro. L'evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d'Aro, de Xavier Castillón (2012).

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura