Platja d'Aro celebra la IV Jornada Enològica DO Porcianus

INTERVENEN: Imma Gelabert, regidora de turisme de Castell-Platja d'Aro; i Albert Amat, enòleg. 

Els romans van assentar-se fa molts segles enrere a la vila de Platja d'Aro i prova d'això se n'ha preservat la Vil·la de Pla de Palol

Aquells romans ocupaven una àrea de 10.000 m2 on hi explotaven els recursos naturals de la terra, tant l’agricultura com el conreu de la vinya, així com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica, que exportaven per mar des del port natural de Cala Rovira. 

Aquest diumenge s'ha recordat a Pla de Palol el pas dels romans precisament vinculant el vi amb aquella època, en la quarta edició de la Jornada enològica DO Porcianus, un esdeveniment que és la cloenda del programa d'estiu de propostes guiades i de descoberta organitzat per l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro. 

Al llarg de tota la jornada s'hi han realitzat activitats per petits i grans. Per als infants, tallers de ceràmica i de corones de llorer, verema tradicional i la presència dels Manaies de Llagostera i d'en Xalarí, la mascota de turisme familiar. Per als més grans, visites guiades a les termes d'aquest conjunt i tasts de vins a càrrec d'Albert Amat, enòleg del Celler Vo(o)ritme

Durant els treballs arqueològics que durant anys es van fer a la zona es va trobar un punxó de metall en relleu per gravar les àmfores, amb el nom Porcianus, d'aquí el nom de la festa d'aquest diumenge.

Totes les activitats han estat gratuïtes i hi han participat moltes més famílies que en les edicions anteriors. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura