Es posa en marxa un mapa interactiu sobre els bombardejos de la guerra civil a Sant Feliu

INTERVÉ: ​Josep Auladell, tècnic de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

Sant Feliu de Guíxols va patir diferents bombardejos durant la Guerra Civil, especialment l'agost de 1937. Durant el conflicte armat, la ciutat ganxona va ser durament castigada des del mar i des del cel, i les bombes van causar nombrosos estralls entre la població civil, amb diversos danys materials i morts.

En commemoració als 80 anys del final de la Guerra Civil Espanyola, l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols ha realitzat una pàgina web sobre aquests bombardejos que va patir la ciutat durant els anys que va tenir lloc el conflicte.

A la pàgina s'hi pot trobar un mapa interactiu on estan marcats els diferents punts que varen ser bombardejats amb les dades més rellevants i un dietari que recull les transcripcions dels principals documents dipositats a l'Arxiu Municipal, com estadístiques oficials, informes de la Creu Roja o diaris personals.

Aquesta eina recopila d'una manera planera i exhaustiva tota la informació que actualment es disposa sobre els bombardejos a Sant Feliu de Guíxols.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura