El Teatre de Palafrugell s’acosta a la xifra dels 50.000 usuaris anuals

El Teatre de Palafrugell s’acosta a la xifra dels 50.000 usuaris anuals
Palafrugell

Data: 06/02/2020

L’Ajuntament de Palafrugell fa un balanç molt positiu del nombre de visitants que va tenir, al llarg de l’any 2019, el Teatre Municipal a través de les múltiples activitats culturals que hi ha organitzat. Cal destacar que el teatre escolar, el cinema i les exposicions, sumat a les múltiples disciplines que hi tenen cabuda han fet que enguany se superi la xifra dels 49.000 espectadors, concretament s’ha arribat als 49.146 usuaris.
 
El regidor de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer, valora positivament aquestes xifres donat que “prioritzem la cultura popular i local dins la programació sense oblidar-nos que aprofitem l’equipament per donar-hi un caire social i educatiu. Així, propostes com la campanya de teatre a les escoles, que fa més de 30 anys que es fa de forma ininterrompuda, o el teatre social que organitzen des de l’àrea de joventut, són eixos fonamentals dins la política cultural que estem realitzant”.  
 
El teatre Municipal de Palafrugell ha incrementat el nombre d’usuaris durant l’any 2019 en 2.299, una xifra que creix any rere any i que els acosta a la xifra dels 50.000 visitants anuals.
 
Pastorets, Festa Major, Temporada Alta i Festival de Jazz
Sens cap mena de dubte els plats forts i destacats, pel que fa a nombre de públic, tenen a veure amb les representacions nadalenques, la Festa Major, el teatre professional vinculat a Temporada Alta i el Festival de Jazz Costa Brava. Enguany, la presència de La Locomotora Negra amb la Coral Sant Jordi, sumant la resta d’activitats programades pel Festival de Jazz va superar el miler d’espectadors; les actuacions de les orquestres Costa Brava i Maravella per la Festa Major van sumar 930 espectadors; les tres representacions de Els Pastorets van comptar amb 986 i les dues funcions de teatre professional dins la programació de Temporada Alta van superar els 800 espectadors.
 
Entre altres actuacions destacades hi trobem l’actuació del Quartet Mèlt, que per Nadal va portar uns 300 espectadors o el concert de la cantant palafrugellenca Neus Mar que en va reunir 330.
 
Cinema, escolars i teatre familiar
Cal destacar que aquestes xifres arriben després de consolidar l’espai com a referència dins la programació de cinema a la vila, on les 322 sessions de cinema han comptat amb 23.349 espectadors; el teatre familiar organitzat des de l’entitat “La Xarxa”, que ha incorporat 1.890 espectadors i la campanya de teatre escolar que ha fet que 2.690 escolars hagin passat pel teatre. 
 
Paral·lelament, les activitats al Teatre Municipal no es queden aquí. L’equipament cultural també ha acollit, al llarg del 2019, reunions i assemblees de diverses entitats i associacions de la vila, xerrades, presentacions, assaigs de grups teatrals amateurs i, durant la temporada d’estiu, el desenvolupament d’un casal de teatre destinat al públic infantil i juvenil.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura