Calella de Palafrugell torna a viure una nit màgica d'havaneres

Palafrugell

Data: 03/07/2022

Calella de Palafrugell va viure la seva 55a Cantada d'Havaneres amb un concert on hi van participar el grup Port bo, Arjau, Neus Mar i Peix Fregit. Una nit que va portar 25.000 visitants al nucli antic de Calella, demostrant l'atractiu de la cantada per la població catalana.

Sota la lluna i les estrelles de Calella de Palafrugell, la platja de Port bo va tornar a viure una nit màgica d'havaneres. La 55a cantada d'havaneres va omplir la platja, els carrers, pisos i les barques al voltant de l'escenari, en una data assenyalada pels palafrugellencs i també per a tota Catalunya. I és que el primer dissabte de juliol ja s'ha convertit en una data marcada per les havaneres.

El grup Port bo va ser l'encarregat d'obrir la nit amb tres temes compostos per exmembres de la formació. Havaneres com "El Pensament" de Narcís Oliver i "Vestida de nit" de Glòria Cruz van escalfar el públic des de l'inici. El relleu el va agafar Arjau. El trio palafrugellenc va tocar temes com "Mare jo vull ser pescador" i "Tamariu", acompanyats pel cant dels espectadors.

Tot seguit va ser el torn de Neus Mar. Al ritme de la guitarra, la cantant local va interpretar "Lola la tabernera" i "Havanera embrujada" que van fer ballar al públic des de les seves localitats. Una Neus Mar que ja ha pujat quatre vegades a l'escenari de Calella, demostrant la seva connexió amb l'espai.

L'últim grup a pujar a l'escenari va ser Peix Fregit. Amb havaneres com "Salió de Jamaica" o "Mariner de terra endins" el grup va retre homenatge a qui va ser el seu fundador, Josep Bastons, a qui va anar dedicada aquesta 55a edició de la cantada. Una figura decisiva dins el món de l'havanera.

Com no podia ser d'altra manera, els quatre grups van tancar la nit interpretant "La bella Lola" i "El meu avi". Amb els mocadors blancs a l'aire, els espectadors van acompanyar les dues havaneres finals, creant un ambient únic que només es pot veure a Calella.

A la cita també hi va ser present la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que va remarcar la importància de la cultura popular.

Pel nucli la cantada també suposa un impuls en l'àmbit d'ocupació hotelera, arribant quasi al 100% d'ocupació i multiplicant la població habitual de la zona.

A banda de l'escenari i les embarcacions que es van apropar a la platja de Port Bo, es van habilitar quatre pantalles a les platges com la de Canadell o el Port Pelegrí on la ciutadania també va gaudir de la festa. En total, 25.000 persones que es van apropar a Calella de Palafrugell per ser partícips de la festa.

D'aquesta manera, la 55a cantada d'havaneres va recuperar la normalitat i la ciutadania va respondre, assistint a la gran nit de l'havanera a Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura