Presenten De la Llotja a la Cuina, un projecte per donar valor al peix de proximitat

Palamós

Data: 22/09/2021

Es vol fomentar la relació entre els sectors pesquer, de la restauració, l'ensenyament i les peixateries

La Cuina de l'Empordanet i el Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava han engegat una campanya de valorització del peix titulada 'De la Cuina a la Llotja'. Una iniciativa que compta amb el suport del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i que cerca fomentar la relació entre el sector pesquer, el de les peixetaries i el de la restauració. Una cadena que permet arribar de diferents maneres al consumidor final per donar valor i explicar aquest bé.

El projecte s'ha presentat aquest dimecres al matí a l'Espai del Peix de Palamós amb la presència dels diferents sectors implicats, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de la ciutat.  I un tastet de tres de les receptes que formen part d'aquest projecte. 

La iniciativa té tres eixos: El primer, reforçar el vincle entre el món pesquer i el de la restauració. Per això s'ha emparellat 17 cuiners o cuineres del Col·lectiu Cuina de l'Empordanet amb pescadors dels ports de Roses, l'Escala, l'Estartit, Palamós i Blanes per intercanviar vivències i opinions sobre els seus respectius sectors. Aquestes reflexions apareixen a un conjunt de càpsules audiovisuals que es penjaran a les Xarxes de cuina de l'Empordanet i que aquesta tardor es podran veure per TV Costa Brava. També s'ha elaborat un reportatge fotogràfic que s'exposarà a Palamós, Roses i l'Escala. 

Creació d'un llibret amb receptes 

La segona pota del projecte és la creació d'un llibret de receptes culinàries elaborades pels 17 restaurants de Cuina de l'Empordanet. Són rececptes a base de peixos que es volen potenciar gastronòmicament. S'han editat 1.000 còpies d'un receptari que es podrà trobar a llotges i peixeteries de la Costa Brava. 

FInalment el tercer eix serà portar totes aquestes vivències i receptes a les Escoles d'Hostaleria de les Comarques Gironines, entre elles la de l'INS Baix Empordà de Palafrugell

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura