Els lots de lectura i activitats virtuals, protagonistes a la Biblioteca de Palafrugell

Palafrugell

Data: 04/02/2021

INTERVÉ: ​Joan Soler, director de la biblioteca 

Gairebé 25 mil préstecs, 288 carnets nous i una vuitentena d'activitats entre presencials i virtuals que han assolit el nombre de 2.300 assistents. Aquestes són les xifres a les que ha arribat la Biblioteca de Palafrugell l'any 2020. Unes xifres, que valoren positivament, especialment pel fet d'haver estat un any de grans adaptacions, causades per la situació sanitària. 

Sens dubte l’any 2020 ha estat un any complicat, que ha obligat a tothom a buscar noves alternatives per seguir oferint el millor servei. En el cas de la Biblioteca de Palafrugell, s’han prioritzat les activitats virtuals, s’ha intensificat l’atenció telefònica o via correu electrònic i s’ha creat un nou sistema de lots de lectura. A més, s’ha impulsat un nou espai a l’aire lliure per fer activitats, el Pati de la Biblioteca, que ha estat molt ben acceptat pel públic i per les entitats que l'han fet servir.

Els mesos posteriors al tancament, es va apostar per les activitats virtuals i per la creació de lots de lectura temàtics o per edats que facilitaven el préstec, sense que l’usuari hagués de manipular llibres ni passar molt temps al recinte. En aquest temps, es va incrementar molt l’atenció telefònica i els correus electrònics dels usuaris, per conèixer com funcionava el préstec digital mitjançant la plataforma de llibres digitals ebiblio. 

Durant els mesos d'estiu i tardor, de juny a octubre, quan la Biblioteca va poder treballar amb una certa normalitat, es va intensificar la tasca en préstec i es va retornar a les activitats presencials. Des del mes de novembre, amb les restriccions marcades pel Departament de Salut, les activitats tornen a ser virtuals i l’aforament, del 50%, amb una afluència regular de ciutadans que utilitzen els serveis, tan préstec com de lectura i de sala d'estudi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura