Dalí i Gala es troben en imatges al Castell de Púbol

La Pera

Data: 17/06/2019

Intervé: Montse Aguer, Directora dels Museus Dalí

El Castell de Púbol ha inaugurat aquest dimarts l'exposició "Dalí i Gala: imatge i mirall", una mostra que recull seixanta fotografies de l'artista i la mussa escollides dins un fons de més de 17.000 imatges. L'exposició segueix la vida i la relació de Dalí i Gala des del moment en què es van conèixer a Cadaqués, l'estiu de 1929. El recull mostra fins a 5 imatges inèdites. 

La proposta artística pretén donar un altre punt de vista a la relació entre els personatges, més enllà del rol de mussa passiva que se li atribuieixa a Gala. Segons Bea Crespo, comissària de l'exposició, el mirall, paraula clau del títol, reflexa la necessitat d'ambdós personatges de coneixer's l'un a l'altre, per així conèixer's a si mateixos.   

Les seccions de l'exposició són cinc. La primera part, Records de la Infància, representa els somnis de Dali abans de conèixer Gala, mentre que la segona, Ball Oníric, parla de la trajectòria de Dalí dins el surrealisme. La tercera part s'anomena el Mite de Narcís i exposa el trencament del mite de Dalí, que fins aquell moment només estava enamorat de si mateix. La última secció, Metamorfosi, posa en entredit el paper de Dalí com a creador i el de Gala com a mussa, ja que mostra imatges de l'artista fent de model. 

La mostra es podrà visitar fins el 6 de gener de l'any que ve. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura