Maria del Mar Bonet i Borja Penalba es fusionen en una nit poètica a l'Espai Ter

L'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí ha acollit aquest dissabte la col·laboració entre Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba. Sobre l'escenari el duet ha presentat el seu últim disc, carregat de simbolisme, davant un públic fidel que va exhaurir les entrades.

Disc gravat entre els aires de València
La veu dolça de Bonet i la rugositat característica de Penalba van coincidir per primer cop l'any 2013 en un recital a Sueca (País Valencià). Des d'aleshores es van teixir complicitats creadores, que van culminar el setembre del 2020 amb l'enregistrament del seu disc titulat "Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba". Enmig d'una pandèmia, els artistes intergeneracionals van optar per capturar en directe, des del Teatre Micalet de València, les 13 cançons presentades en el seu últim treball amb Antonio Sánchez com a percussionista.

Tretze cançons que combinen el passat i el present
El passat i el present s'han fusionat aquest dissabte a Torroella de Montgrí en una nit que va arrencar amb "Nova cançó de l'amor perdut", de Joan Ramon Bonet, germà de Maria del Mar i membre dels 16 jutges, que ha reproduït la guitarra i la veu de Penalba.

En el transcurs de la trobada, s'han sentit els versos musicats de Joana Raspall, Ramon Llull, Jacint Verdaguer o Ovidi Montllor. També s'han presentat peces característiques de la mallorquina, tals com "No trobaràs la mar", "Alenar" o "Què volen aquesta gent". Un cant a la llibertat i en contra la repressió que s'ha transmès sobre l'escenari i que, alhora, recorda als artistes "temps passats".

Esperit reivindicatiu
El concert ha transcorregut durant 75 intensos minuts, i entre el públic, d'edat diversa, s'han pogut sentir cants de "llibertat presos polítics" o "visca la terra".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura