Calonge recorda que 'Per Carnaval no tot s'hi val'

Calonge recorda que 'Per Carnaval no tot s'hi val'
Calonge i Sant Antoni

Data: 22/02/2019

Des de l'Espai Jove de Calonge i Sant Antoni s'ha engegat una campanya preventiva orientada a informar i conscienciar al jovent, entorn els perills que comporta el consum d'alcohol i drogues, alhora que transmet un missatge clar: la celebració d'una festa popular no pot servir, en cap cas, com excusa per a comportaments incívics i irrespectuosos. La iniciativa, que rep el nom de 'Per Carnaval, no tot s'hi val', és una campanya de prevenció molt global, ja que reuneix diferents problemàtiques i situacions de risc que se solen donar en ambients festius, com el consum de substàncies, la violència, o els comentaris i accions sexistes, racistes i homòfobs.
 
Per tal que el missatge arribi a influir positivament en els i les joves del municipi, s'ha creat un díptic amb una doble imatge del Carnaval. La il·lustració, a càrrec de Pau Sureda, representa les dues maneres de viure el Carnaval; des d'una via divertida, festiva i amb respecte; i una altra plena de comportaments d'alt risc, violència, abusos i actes incívics. Aquest díptic, del qual se'n repartiran més de 1.000 exemplars arreu del municipi, especialment entre les colles de Carnaval i els/les joves de l'Institut, també recull una llista de recomanacions i consells per tal de gaudir, correctament, del Carnaval.
 
A banda dels díptics, i amb l'objectiu de reforçar els continguts preventius d'aquesta campanya, també s'oferirà als i les joves unes polseres amb el lema 'Per Carnaval, no tot s'hi val', per a què el missatge es continuï visibilitzant durant aquesta festivitat. Des de l'Espai Jove, faciliten aquesta eina al jovent per tal que desenvolupin un sentiment de responsabilitat i de pertinença cap a un objectiu comú:  un Carnaval on tothom s'ho pugui passar bé, perquè a Calonge i Sant Antoni, per Carnaval, no tot s'hi val.
 
Programa del Carnaval de Calonge i Sant Antoni 2019, del 23 de febrer al 12 de març 
 
Demà, dissabte 23 de febrer, comença el Carnaval al municipi amb el sopar i presentació, a la Sala Fontova, de la Reina i el Rei Carnestoltes de Calonge i Sant Antoni. El dijous, 28 de febrer, tant Calonge com Sant Antoni dediquen part de la seva programació als infants amb les rues escolars de disfresses i una festa musical i xocolatada infantil a la Sala Fontova. Enguany, les grans rues de comparses i carrosses tindran lloc diumenge, 3 de març, a Sant Antoni, i diumenge, 10 de març, a Calonge. El Carnaval finalitzarà dimarts, 12 de març, amb el tradicional enterrament de la sardina i una sardinada popular gratuïta, als jardins del Castell. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura