Sergi Belbel presenta a Calonge "Morir-ne disset", guardonat amb el premi Sant Jordi

Calonge i Sant Antoni

Data: 07/03/2022

El Castell de Calonge va acollir aquest divendres el primer acte de presentació del llibre "Morir-ne disset". L'obra escrita pel dramaturg Sergi Belbel ha estat guardonada amb el 62è premi Sant Jordi de novel·la.

El confinament domiciliari fou la incubadora de Sergi Belbel per endinsar-se en el gènere novel·lístic. Conegut fins al moment per regnar sobre els escenaris com a director teatral de peces tan aclamades com Carícies (1991) o Forasters (2004), actualment també s'erigeix en escriptor de narrativa. De fet, el seu primer llibre "Morir-ne disset" ha estat guardonat amb el premi Sant Jordi. La gira de presentacions s'ha estrenat al Castell de Calonge amb la participació del terrassenc i la també dramaturga Àngels Aymar.

Sota el segell d'Edicions Proa, la novel·la descriu amb astúcia les memòries personals d'Ernest Calvo. Fill d'una família d'immigrants, el protagonista es confessa autor de múltiples assassinats, mentre el turmenta "el domini perfecte de la llengua catalana".

A través de 250 pàgines es desenvolupa un relat rocambolesc, i on el català pren un paper destacat. N'és una bona mostra el títol de l'obra, que amb "morir-ne disset", i no "matar-ne disset" es vol retre un homenatge a Terra Baixa d'Àngel Gimerà. 

L'humor negre i l'autoficció s'uneixen per configurar la primera novel·la de Belbel. Una obra que tot just comença a rodar per Catalunya i que es preveu com una de les opcions més demandades per aquest Sant Jordi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura