Fundació Vila Casas presenta l'exposició Transparència endins de Dolors Puigdemont

Palafrugell

Data: 18/01/2024

Una de les fonts d'inspiració de la Dolors van estar els textos i obra de Hilma af Klint, la qual és homenatjada en l'exposició amb la peça Merkaba daurat. La Dolors comparteix que, la seva intenció és que el públic es deixi envoltar per les sensacions de cada peça d'una manera serena, tranquil·la i connectant amb l'essència de la feminitat. 

Al Museu d'Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas Can Mario, a Palafrugell, s'ha presentat l'exposició "Transparència endins" de Dolors Pugidemont. Una instal·lació on totes les obres estableixen una relació entre elles, alhora que conserven un caràcter individual. La quarantena d'obres reuneixen una diversitat de tècniques, materials, llums, ombres i projeccions audiovisuals. Una invitació a descobrir el món interior de la Dolors Puigdemont.

La M. Lluïsa Faxedas, doctora en Història de l'Art, ha estat l'autora del catàleg de l'exposició per acompanyar amb un discurs interpretatiu tota la creació de Puigdemont. Alhora que també ha fet palesa en la importància de les dificultats que una dona artista podia experimentar als anys 50, quan va néixer l'artista de Transparència endins. El que encara posa en més valor, els resultats de la mostra.

Una de les fonts d'inspiració de la Dolors van estar els textos i obra de Hilma af Klint, la qual és homenatjada en l'exposició amb la peça Merkaba daurat. L'artista sueca va resultar un referent per a Puigdemont, ja que va interessar-se per la teosofia quan la va conèixer. Inspirant-la a connectar amb l'amor a la natura i les sensacions pròpies en convivència amb l'entorn natural.

La Dolors comparteix que, la seva intenció és que el públic es deixi envoltar per les sensacions de cada peça d'una manera serena, tranquil·la i connectant amb l'essència de la feminitat. Unes intencions que no sempre anaven pel mateix camí, ja que al principi d'expressar-se com a artista, van ser molt diferents.

Per acabar, Puigdemont aprofita per donar les gràcies a Àlex Susanna, anterior director de la Fundació Vila Casas, qui l'ha ajudat en el procés de selecció de les obres per l'espai de Can Mario i també el responsable de titular l'exposició com a Transparència endins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura