La Llibreria Mediterrània de Palafrugell busca una segona vida

Palafrugell

Data: 26/09/2019

Intervenen: Joan Aliu, propietari; Ciryl Torres, artista; Martí Sabrià, Gestor del sector turístic; Emma Giné, experta en el món editorial

Temple de llibres, tertúlies a la vora d'una taula, discussions polítiques i culturals i espai de trobada, la Llibreria Mediterrània de Palafrugell està apunt d'abaixar la persiana per manca de relleu generacional del seu propietari. Un grup de ciutadans i ciutadanes de Palafrugell, però, es resisteixen a perdre l'encant de l'olor del paper i el romanticisme de tenir un llibreter o llibretera de capçalera i per això s'estant movent perquè la Mediterrània sigui essent un punt important en l'ecosistema cultural palafrugellenc.

La Llibreria Mediterrània va nèixer el 1989 i el 2004 va ampliar el seu negoci esdevenint també un bar on s'hi feien tertúlies culturals, actes polítics i fins i tot música en viu.

L'anunci de tancament de la Mediterrània el 30 de setembre ha impactat emocionalment en el món cultural palafrugellenc que hi veu un empobriment cultural important, en una vila que té l'honor de ser bressol d'un dels grans escriptors de Catalunya, Josep Pla.

Per evitar aquesta 'tragèdia', un grup de persones vinculades al món cultural i empresarial palafrugellenc s'està movent per trobar un relleu i ajudar a tenir una nova propietat que mantingui viu el llegat de la Mediterrània.  

El grup promotor de mantenir viva la llibreria té molt clar com hauria de ser el futur establiment per tal que pugués funcionar en època de cultura digital i vendes a Amazon.

La Mediterrània serà la segona llibreria en abaixar la persiana després de La Gavina de Palamós, que també va tancar les portes després de 40 anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura