Platja d'Aro celebra la jornada enològica 'DO Porcianus' amb una desena d'activitats

La vil·la romana de Pla de Palol, a Platja d'Aro, ha tornat a celebrar la jornada enològica 'DO Porcianus'. L'esdeveniment ha comptat amb activitats infantils, tast de vins i visites guiades a les termes de la vila romana.

Per commemorar una de les principals activitats de l'assentament romà del Pla de Palol, Platja d'Aro organitza cada any, coincidint amb l'època de la verema diferents talles i visites amb família per donar a conèixer i entendre millor com vivien els ciutadans a l'època romana, en aquesta àrea on està registrada principalment l'estada de romans entre els segles I i IV dC.

La vil·la explotava els recursos naturals de la terra com per exemple l'extracció d'argila per a la fabricació de ceràmica o el conreu de la vinya, per això, una de les activitats estrelles, el raïm i el vi són els protagonistes. Al matí amb la verema tradicional i a la tarda el tast de vins.

A mig matí la vil·la romana és va omplir de famílies per gaudir d'aquestes activitats i d'altres com el taller de ceràmica per personalitzar un bol o el taller de corones de llorer. L'ambient va està animat amb la visita d'en Xalarí i la Xalarina, les mascotes de Turisme Familiar, els Manaies de Llagostera i per primera vegada amb la participació dels grups de teatre local El Finestral i ETC teatre.

La programació de la jornada també va comptar amb visites guiades a les termes, situades sota una propietat privada i que va obrir les portes al públic excepcionalment. Una ruta que es va fer en català, però també hi havia l'opció en castellà i en llengua de signes catalana.
Aquesta jornada dona per acabada la programació d'estiu de visites guiades i activitats de descoberta de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura