Nomenen a Ros Marbà fill adoptiu de Calonge amb el concert de la Cobla de Sant Jordi

Intervenen: Antoni Ros Marbà, compositor; Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni

El F'Estiu de Calonge va retre homenatge al compositor de sardanes Antoni Ros-Marbà. I no hi ha una millor manera de fer-ho que no sigui a través d'un concert de la Cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.  El grup va apostar per un repertori combinant sardanes clàssiques de Juli Garreta, Enric Morera o Joaquim Serra, i compositors més actuals com Enric Ortí i Marc Timon.

L'escenari pel concert va ser el pati d'armes del Castell de Calonge. Amb la majoria de les localitats ocupades, la cobla va arrencar els aplaudiments dels assistents amb cada peça que interpretaven. Cada composicició anava acompanyada d'una explicació de l'obra i l'artista, a més de la presentació dels diferents membres de la formació.

El moment esperat de la nit va tenir lloc durant el descans del concert. Aprofitant la pausa, l'alcalde del municipi, Jordi Soler, va ser l'encarregat de presentar a Ros Marbà com a fill adoptiu de Calonge. El compositor portava 50 anys visitant Calonge i en fa 10 que hi resideix. És per això que el passat 28 de juny el ple va aprovar per unanimitat de declarar-lo fill adoptiu, homenatge molt especial pel compositor.

Ros Marbà ha dedicat tres obres a la vila com són Calonge 50 anys, De Calonge a Palamós pel camí vell i Calonge, l'èpica del Castell, aquesta última composta recentment i interpretada en el mateix concert per la cobla.

Pel que fa al F'Estiu, el festival porta en marxa des del 24 de juliol i tots els concerts estan captant l'atenció de veïns i visitants.

Després del concert de la Cobla de Sant Jordi, altres artistes programats són Judit Neddermann(divendres 13), Albert Guinovart (dissabte 14), Andrea Motis (dijous 19) i la Locomotora Negra (dissabte 21) que tancarà el festival. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura