El Quartet Gerhard interpreta Dmitri Xostakóvitx al Festival de Torroella

Aquest dimecres ha actuat a Torroella de montgrí el Quartet de corda Gerhard, el qual  va interpretar els 15 quartets de Dmitri Xostakóvitx, un dels compositors i pianistes russos més coneguts. 

El Quartet de corda Gerhard, considerat un dels quartets amb més projecció a nivell europeu i una història d'amistat, ha portat aquest dimecres a la seva actuació al festival de Torroella. Aquest quartet està format per Lluís Castán, violí | Judit Bardolet, violí | Miquel Jordà, viola i Jesús Miralles, al violoncel, un grup que es coneix des de la infantesa i sempre han compartit la passió per la música i el fet d'aprendre. 

Robert Gerhard, va ser la font d'inspiració d'aquest quartet, ja que va ser un dels compositors catalans amb més renom internacional del s.XX, la seva música i la seva personalitat inconformista pel fet de lluitar per la idea de la música i crear un entorn de cultura òptim durant l'època avantguardista van captivar al quartet.

Actualment, al festival de Torroella, el grup va tenir l'oportunitat d'interpretar els 15 quartets de Dmitri Xostakóvitx, que és una de les més àmplies i rellevants sèries de quartets de corda del segle XX i abarquen gairebé 4 dècades. El grup assegura que aquest és el repte més gran que han afrontat mai. El grup té previst continuar fent aquesta integral al llarg de tres anys més enllà del festival de Torroella.

Tot i que actualment no hi ha un projecte molt destacat més enllà de Dmitri Xostakóvitx, el quartet Gerhard planteja crear altres formats que puguin ser atractius per pròxims festivals o actuacions. 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura