Dol al món de les havaneres per la mort de Josep Bastons

Palafrugell

Data: 07/12/2023

Dol al món de la música i en especial de les havaneres per la mort aquest dimarts del músic i mestre Josep Bastons impulsors de l'havanera tant des del punt de vista compositiu com des del de la interpretació. Bastons va rebre la Medalla d'Honor de la Vila de Palafrugell l'any 2016 i va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi. A més, l'any passat se'l va homenatjar en la cantada a Calella de Palafrugell.

Josep Bastons i Fàbrega va ser i continuarà sent un dels impulsors de l'havanera tant des del punt de vista compositiu com des del de la interpretació, amb peces pròpies tan importants com Mariner de terra endins, Tamariu o Lola la tavernera, creant un corpus extens i de qualitat .

La Cantada d'Havaneres de Calella és un dels esdeveniments culturals de més importància anual a Catalunya i ha posat en valor l'havanera com un dels gèneres populars de més rellevància al nostre patrimoni musical i es reconeix Bastons com un dels puntals de la Cantada on ha intervingut des de la seva primera actuació l'any 1974, ininterrompudament fins a enguany, actuant amb el grup Peix Fregit i dirigint l'actuació coral final.

També cal reconèixer la dilatada carrera de Josep Bastons en el món de la música, a la dècada dels quaranta del segle XX, participant en orquestres de renom tals com la Maravella o la Costa Brava o fundant el cèlebre grup Peix Fregit.

Bastons nascut a Palafrugell i tapisser per tradició familiar serà recordat també per ser compositor de més d'un centenar de cançons de diversos lletristes. A més ha estat reconegut en diverses ocasions. Fa sis anys el món de la música li va fer un reconeixement amb el disc l'Home de la guitarra i enguany Arjau ha presentat "Gaudint Bastons" un recull de cançons, moltes d'elles gairebé desconegudes, amb acompanyament de piano, de Josep Bastons. D'altra banda, el 2016 va rebre la medalla d'honor de la Vila de Palafrugell i la Creu de Sant Jordi. A més, l'any passat se'l va homenatjar en la cantada a Calella de Palafrugell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura