"Calonge, poble de llibres" celebra el seu 1r aniversari

Calonge i Sant Antoni

Data: 10/12/2022

El projecte "Calonge, poble de llibres" celebra el seu primer any amb un balanç positiu consolidant-se com la primera booktown de Catalunya i, mostra d'aquest èxit és que pròximament s'afegirà una vuitena llibreria que combinarà la música amb els vins del municipi, per tal de promocionar el valor enòleg de Calonge.


Calonge ha celebrat aquest passat dissabte el primer aniversari del projecte "Calonge, poble de llibres" consolidant-se d'aquesta manera com la primera booktown de Catalunya.
Ja fa un any, concretament, el 10 de desembre del 2021, que el municipi de Calonge obria set llibreries el mateix dia, amb l'objectiu de revitalitzar el nucli antic del municipi amb diversos incentius municipals per garantir la viabilitat dels negocis i convertir-lo en la primera vila de llibres de Catalunya.Cal remarcar que cada llibreria es dedica a un gènere literari en específic i, per tant, no es veuen entre elles com a competència, sinó com una xarxa de col·laboració mútua:

Aquest tipus d'iniciatives afavoreix també als escriptors, ja que el fet que hi hagi llibreries centrades en una temàtica diferent els hi facilita poder arribar a més gent.

Els escriptors també ho veuen com un canal que facilita el contacte amb el lector.

També han animat a que més municipis promocionin la cultura com s'ha fet a Calonge.
Després d'un any, les llibreries fan un balanç positiu el qual s'ha traduït en més vendes i en un increment del turisme de la zona.

Mostra de l'èxit del projecte "Calonge, poble de llibres" és la propera obertura d'una nova llibreria que combinarà la música amb els vins del municipi, per tal de promocionar el valor enòleg de Calonge.

La diada cultural va estar plena d'activitats pensades per a tota la família, entre elles la signatura de llibres d'una quinzena d'escriptors i escriptores, i també espectacles als carrers del nucli antic per distreure als més petits.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura