Torroella de Montgrí viu una 626a Fira de Sant Andreu amb especial record a Jordi Muxach

INTERVÉ: Genís Pigem, regidor de la fira

Els cavalls i els espectacles que ens ofereixen són sens dubte un dels majors reclams de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, que enguany ha celebrat la seva edició número 626 essent així l'esdeveniment més antic de tot Catalunya. Aquesta és una fira agrícola, ramadera i comercial. Agrícola, perquè s'hi pot trobar des de tractors fins a estris per utilitzar al camp; ramadera perquè compta, com dèiem, amb exhibicions de cavalls i de doma, però també amb concursos de Gossos de Tura i de coloms; i per últim comercial, per què ofereix una ampli mercat d'alimentació i d'artesania.

Aquesta pista i els diversos espectacles eqüestres com el que veieu en pantalla, a càrrec dels nois i noies de Cavall de Troya i de Santi Serra, han deixat bocabadats a l'elevat nombre d'espectadors que s'han acostat a veure'ls al llarg de tot aquest últim cap de setmana de novembre i primer dia de desembre.

Hem parlat de cavalls, si, però aquests altres animalons de quatre potes, en aquest cas més petits, també cobren un gran protagonisme en aquesta fira amb el Concurs de Gossos d'Atura. Aquest 2019 s'ha celebrat la 28a edició d'aquest certamen i ha estat més emotiva que mai, retent homenatge entre moltes llàgrimes del públic al seu gran impulsor, el pastor local Jordi Muxach. Amb el pas dels anys i gràcies a la seva gran feina, el concurs s'ha convertit en un referent indiscutible del municipi.

Més enllà de les exhibicions eqüestres i el Concurs de Gossos d'Atura, la fira, com ja és tradició, ha inclòs un gran nombre d'actes en un intens cap de setmana en el que la vila reivindica any rere any la seva potent tradició agrícola, ramadera i comercial, malgrat els canvis que ha patit al llarg del temps. I justament aquesta ha estat la temàtica d'enguany, el relleu generacional a pagès.

Els visitants han pogut passejar-se entre mercats situats en diversos indrets del municipi. Una mostra comercial amb una seixantena d'expositors es trobava distribuïda entre el cos central de l'Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats. Aquest ha estat l'epicentre de la fira, al voltant del qual s'articulen tot un seguit d'espais i àmbits expositius. Per altra banda més de dues-centes parades han format el famós mercat de Sant Andreu, ubicat entre el passeig de Catalunya i el passeig Vicenç Bou, on els centenars de persones que s'hi han passejat han gaudit de paradetes artesanals i d'exhibicions de maquinària agrícola i de vehicles clàssics.

La Fira de Sant Andreu doncs ja compta amb una edició més a la butxaca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura