Alfons Tauler és el guardonat del 8è Premi Jordi Comas de Recerca Local

INTERVÉ: Josep Amat, regidor de cultura de Castell-Platja d'Aro

Alfons Tauler i Cama ha estat el guardonat del Premi Jordi Comas de Recerca Local. El premi permetrà a Tauler realitzar un extens treball de recerca sobre les entitats, clubs esportius i esportistes destacats en la història del municipi. D'aquesta manera oferirà un recorregut per la història esportiva de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró, passant per entitats que encara funcionen avui en dia fins a d'altres ja inexistents.

Impulsat pel consistori platjarenc i dotat amb 4.500 euros, el guardó premia a persones que presenten projectes inèdits d'investigació que puguin esdevenir un cop desenvolupats en un treball de recerca més extens sobre el municipi en qualsevol àmbit.

Enguany la fundació ha aprofitat l'esdeveniment per presentar el llibre del treball guanyador de la quarta edició, l'any 2015. Aquest, de la mà de l'historiador Jaume Badias i Mata, parla de les activitats tradicionals a la Vall d'Aro abans de l'arribada del turisme de masses. Amb aquesta publicació, augmenta una col·lecció que té la voluntat de seguir creixent gràcies a la investigació acadèmica, periodística i científica dels guardonats.

El jurat que ha decidit atorgar el premi a Alfons Tauler ha estat format per Pitu Basart i Gerard Xarles, directors de la Revista Gavarres i la Revista Baix Empordà; el regidor de cultura i educació, Josep Amat; i Lluís Poch, director de la Fundació Jordi Comas. Ha estat la presidenta de la fundació, Carme Hospital, l'encarregada de fer l'entrega del guardó.

La celebració s'ha realitzat a la biblioteca Mercè Rodoreda del municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura