Torna la Fira de les Herbes de Peratallada

Torna la Fira de les Herbes de Peratallada
Forallac

Data: 21/04/2022

Peratallada celebrarà el proper diumenge 24 d'abril la XV Fira de les Herbes, una edició que s'ha programat amb moltes ganes, després de dos anys d'obligada aturada per la pandèmia.

Un any més, les parades de venda i exposició de productes distribuïdes pel conjunt medieval tindran com a complement un atapeït programa de tallers i les xerrades. Tot plegat, per reivindicar, un any més, la vocació divulgativa i pedagògica de la fira, i apropar el món de les herbes i la salut al gran públic.

Tallers i xerrades
El programa d'activitats ofereix des d'una sortida de descoberta de plantes medicinals pels entorns del poble, a un taller per aprendre a fer un herbari aromàtic o una xerrada, tastet i demostració sobre fermentats vegetals.

També destaquen una sessió divulgativa sobre l'atmandance i un tastet guiat de gins i destil·lats infusionats de la reconeguda empresa local, amb seu a Vulpellac, Gin Nut. La fira no oblida, tampoc, el públic infantil i familiar, per als quals també s'han programat tallers i teatre.

Exposició solidària
El diumenge de la fira, a més, es podrà visitar a la Sala Municipal d'Exposicions El Teatret la mostra 'Memòries de la natura', d'Anna Buxaderas Rierola. Aquesta exposició presenta peces en petit format que reten homenatge a la resiliència d'herbes i arbres.

En aquest cas, el 50 % de les vendes es destinaran a la Comissió Catalana per l'Ajuda al Refugiat. La mateixa artista oferirà visites comentades a les 12 i a les 16.30 h.

Propostes gastronòmiques
D'altra banda, els restaurants de Peratallada s'han afegit a la fira oferint en les seves cartes plats que tenen a les herbes com a principals protagonistes.

Aquestes propostes gastronòmiques es podran degustar des del dilluns 18 d'abril fins a l'1 de maig.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura