La Masia Bas inaugura l'exposició de retrats 'Mira'm' de 'La Caixa'

La Masia Bas de Platja d'Aro ha obert al públic l'exposició 'Mira'm', una mostra de retrats que prové de la Col·lecció 'La Caixa' d'art contemporani. El missatge de l'exposició pretén ampliar la definició del retrat amb nous conceptes, llenguatges i tècniques. La tria vol que l'espectador s'emmiralli en un conjunt d'obres que qüestiona preguntes eternament humanes com qui som, com veiem els altres i com ens veuen els altres.  

L'exhibició presenta obres d'artistes com Antoni Tàpies, Carlos Pazos, Eduardo Arroyo y Gillian Wearing, entre d'altres. Una de les particularitats de la tria és el major nombre d'artistes dones que han format part de la mostra, un total de 6 dels 11 artistes representats. 

Una de les obres més potents visualment en l'exposició mostra el retrat d'una dona africana alletant dos nadons en un fons en blanc i negre però amb una túnica vermella. La força del color reflexa la força de la dona i la mostra com si fos una verge, però en un espai geogràfic llunyà dels territoris tradicionalment cristians. 

De la mateixa manera, a la segona sala de l'exposició hi ha un seguit de vestits que representen els avantpassats femenins d'una artista que es va fotografiar amb tots ells per rememorar el passat de la família.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura