Palafrugell retira el cartell de la Garoinada 2021 i en consensuarà un de nou

Palafrugell

Data: 10/12/2020

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

El cartell de la campanya gastronòmica de la garoinada per l’edició del 2021 ha aixecat polèmica, després d’haver-se publicat a les xarxes socials. Ideat per l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, la fotografia del cartell està presidida per un eriçó de terra i no de mar. De fet, el rebombori que ha suscitat la imatge, ha fet que els organitzadors la retiressin de la web.

Així, la campanya de la garoina d’enguany no estarà encapçalada per un eriçó, ja que l’IPEP ha posat en marxa la creació d’un nou cartell publicitari. Davant la divisió d’opinions, ha estat el PSC de Palafrugell que ha demanat la retirada immediata de la fotografia promocional. Els socialistes consideren que el missatge transmès és confús i que a més no ha estat consensuat amb el sector.  

Aquesta, però no és la primera campanya promocional que ha sigut el punt de mira de les crítiques. Fou l’error ortogràfic “A begades penso en Palafrugell”, d’una intervenció artística del Flors i Violes de l’any 2014, el qual també va aixecar enrenou. 

Des del consistori han qualificat de trencadora la campanya de la garoinada i posen el focus de les preocupacions en l’evolució de la pandèmia.
La garoinada és una tradició al municipi. La campanya va néixer l’any 1992 i se celebra de gener fins a març, quan el mar està tranquil i la garoina o eriçó de mar està en el seu millor moment. En l’edició del 2021, hi participaran 11 restaurants de Palafrugell amb uns menús gastronòmics que ronden els 40 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura