El Consell Regulador de la DO Empordà realitza tasts de vins online cada dissabte

INTERVÉ: Carles Xuriguera, president de la Comissió de Promoció de la DO Empordà

El Consell Regulador de la DO Empordà i els cellers empordanesos han programat cada dissabte un tast online a través del seu canal d'Instagram dins la campanya #EmpordaDesdeCasa. La proposta convida a seguir consumint vins de la denominació des de casa per mirar de reactivar les vendes que pràcticament s'han aturat.

Segons les primeres estimacions dels cellers empordanesos, la venda de vins DO Empordà han registrat un descens mitjà del 90% des de l'aplicació de les mesures de confinament a causa de la crisi del coronavirus. Un 40% dels cellers, especialment els més petits, asseguren que la disminució és del 100%. Ara mateix, els únics punts de venda oberts són les botigues online dels mateixos cellers, algunes petites botigues de poble i supermercats i l'exportació, tot i que tots els canals registren caigudes generalitzades de la demanda.

Aquests tasts online es poden seguir cada dissabte a les 12 del migdia i hi participen tres vessants. S'hi troba el celler en qüestió, el distribuïdor i un gran aliat com són els restaurants. Els sommeliers d'aquests establiments són els qui protagonitzen la tast. Fins ara hi han participat la sommelier del Celler de Can Roca, Audrey Doré; la xef Iolanda Bustos i el sommelier i cap de sala del Restaurant Vicus, Gerard Geli.

En aquest sentit i emmarcat dins la campanya proposen un brindis amb un vi DO Empordà per agrair la feina dels col·lectius que lluiten contra el coronavirus o per donar suport a sectors, com el de la restauració, que també travessen moments molt difícils.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura