Més de 3.000 tastets servits a la XXVI Mostra de Cuina Casolana de Santa Cristina

Intervé: Josep Xifra, tinent d'alcalde de Santa Cristina d'Aro

Més de 3.000 tastets de 51 plats diferents i 540 comensals. Aquestes xifres consoliden un cop més la Mostra de Cuina Casolana de Santa Cristina d'Aro, que enguany arribava a la seva 26a edició, com l'esdeveniment gastronòmic de l'any al municipi. 

Els cristinencs i cristinenques s'esperen com poques vegades ho fan la nit dels tastets, ja sigui per cuinar o per endrapar. I és que la veritat, la participació és nombrosa per tots dos bàndols. Els xefs casolans volen sorprendre a tothom i, sempre des d'una rivalitat sana, ser els primers en acabar la seixantena de racions que han de fer del seu preparat.  

Un cop tots els cuiners s'han inscrit, es troben amb una comissió organitzadora per veure què fa falta i què pot aportar cadascun, per tal de que el sopar quedi ben equilibrat pel que fa a tipus de creacions. De les 51 propostes d'aquesta edició, 34 eren plats salats i 17, postres. Molts d'ells, a més, ben esperats pel públic: feia una setmana que s'havia publicat què faria cada cuiner i alguns ja tenien cua abans de donar el tret de sortida. 

Els comensals van poder gaudir des d’unes faves ofegades a un tajin de xai o uns pops amb ceba o suquet d’anxova amb unes postres com carolines de Bilbao, mousse de llimona, trufes de tiramisú en mousse de mascarpone o crema càntabra. La gent obtenia els tastets amb vals de sis tiquets que van volar abans de que comencés el sopar. Encara van durar menys els més de 3.000 plats que van deixar els cristinencs amb molt bon gust de boca.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura