La Biennal d'Art Ezequiel Torroella exposa "El miracle del sol" d'Albert Gironès

Palamós

Data: 01/10/2023

La Capella del Carme de Palamós acull l'exposició "El Miracle del Sol d'Albert Gironès". La mostra és la guanyadora del primer certamen artístic de la Biennal Ezequiel Torroella. Un concurs d'art amb un doble objectiu: recordar la importància de Torroella i donar una oportunitat als joves artistes. El projecte de Gironès ha estat el guanyador de les 16 propostes que es van presentar i es pot visitar fins al 19 de novembre.

"El miracle del Sol" d'Albert Gironès és la primera exposició de la primera edició de la Biennal Ezequiel Torroella. La mostra vol explicar a l'espectador què és el miracle del sol. Per fer-ho fa servir la ciència i la fe per explicar aquest fenomen solar.

L'inici d'aquest projecte es remunta al 14 d'abril e 2022, quan a la muntanya de Miramar de Valls, l'artista es va fixar en les diferents llums al voltant del sol durant la seva posta. A partir d'aquí, comença la recerca sobre el fenomen i diferents viatges per comprendre la història que hi ha al darrere.

Aquest certamen artístic vol recordar la figura d'Ezequiel Torroella, pintor palamoí mort ara fa 25 anys i que va deixar la seva obra a la ciutat. L'exposició es troba a la Capella del Carme, lloc on s'han pogut eure les 835 obres que Torroella va cedir a Palamós. Amb el concurs biennal, volen mantenir viu el seu record.

La Biennal Ezequiel Torroella vol contribuir a potenciar l'obra de joves artistes catalans i fer que, tot i la mostra tingui un fort sentiment palamosí, aquest sigui compartit arreu del país.

En aquesta primera edició de la biennal s'hi van presentar 16 artistes. L'obra de Gironès va ser la guanyadora i ara es podrà visitar fins al 19 de novembre, divendres i dissabtes a la tarda i diumenge als matins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura