'La Passió' es tornará a representar a La Bisbal després de 91 anys

El Cor Carreras Dagas i Els Pastorets de la Bisbal s'han unit representar la Passió del 1943, censurada per la repressió franquista a Catalunya i fer un homenatge a una obra que s'havia representat a la Bisbal d'Empordà des del segle XVIII i per última vegada l'any 1932. L'espectacle es podrà veure al Teatre Mundial de la Bisbal el pròxim 2 d'abril, coincidint amb el Diumenge de Rams.

El Cor Carreras Dagas i Els Pastorets de la Bisbal s'han unit per retre un homenatge a la Passió del 1943, censurada per la repressió franquista a Catalunya durant els anys posteriors a la Guerra Civil, ja que els motius que donaven és que estava basada en els evangelis apòcrifs i a més era en català, una llengua prohibida en l'inici de la dictadura franquista.

L'espectacle Passió 1943 es podrà veure al Teatre Mundial de la Bisbal el pròxim 2 d'abril, coincidint amb el Diumenge de Rams. No serà una representació completa de la Passió del text de 1943, mecanografiat per Maria Gispert i Jovés, sinó que es farà una dramatització de la Passió amb música i corals en un format més "minimalista".

El Cor Carreras Dagas, ajudat per altres cantaires, i dirigits pel seu director, David Granato, s'encarregaran d'interpretar les cançons corals i els solos. Ho faran acompanyats per una orquestra de deu músics. De la part interpretativa se n'encarreguen els actors i actrius dels Pastorets de la Bisbal, dirigits per Jordi Bassa.

La Passió s'havia representat a la Bisbal d'Empordà des del segle XVIII. Amb l'arribada de la República i la Guerra Civil a Espanya, el 1932 va ser el darrer any que es va representar aquesta obra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura