Begur tindrà dos jardins indians naturals com a novetat a la seva XVI Fira d’Indians

Begur tindrà dos jardins indians naturals com a novetat a la seva XVI Fira d’Indians
Begur

Data: 16/08/2019

La reproducció de jardins indians naturals, que és la temática d’aquest any de la Fira d’Indians de Begur, als patis de l’Ajuntament i de la Biblioteca és la principal novetat de l’edició d’enguany, que tindrà lloc del 6 al 8 de setembre. Altres novetats d’aquesta edició, que és la XVI, són les visites guiades pel patrimoni indià de Begur amb entrada en una casa indiana i l’estrena de l’havanera del Mil·lenari del Castell de Begur amb el grup de teatre Mutis. La Fira d’Indians es complementa amb la decoració de carrers, conferències, exposicions, tallers, reproduccions tearals i molta música. “L’Ajuntament sempre mira de celebrar la Fira a l’entorn d’una temàtica que englobi tots els actes i activitats que l’integren i, al mateix temps, incorporant noves activitats per fer-la única i especial”, ha recordat Eugeni Pibernat, primer tinent d’alcalde i responsable de Promoció Econòmica i Turisme, que és l’àrea que organitza la Fira, el principal esdeveniment del municipi amb la implicació transversal d’altres àrees municipals i del mateix poble.

El primer acte de la Fira d’Indians, que va sorgir amb l’objectiu de rememorar el passat indià del municipi empordanès i costabravenc, serà la inauguració de l’exposició dedicada a la Fira a la sala d’exposicions de les Escoles Velles. La mostra, “Els Jardins Indians”, s’inaugurarà el proper  22 d’agost i es podrà visitar fins al 8 de setembre, amb horari d’11 a 14 hores i de 17 a 21 hores. I complementant-la sempre, s’han programat per aquesta ocasió dues conferències, que tindràn lloc a la sala de plens de l’Ajuntament.  Les conferències són “Els jardins indians”, a càrrec de l’equip multidisciplinar  de Jardins i Jardiners de l’IEC (Montse Rivero, Maria Mercè Comptei Camila Gonzàlez), i “Les plantes dels indians”, a càrrec de Jordi Cartañà, biòleg, docotr en Geografia Humana i membre de la ICEA.

L’aspecte cultural és l’element que intenta darrerament potenciar l’Ajuntament. En aquest sentit, cal destacar la implicació de les dues agrupacions de teatre del municipi, Es Quinze i Mutis. Aquests, aquest any, estrenaran l’havanera del Mil·lenari del Castell el divendres 6 de setembre, a les 20 hores, al pati de les Escoles Velles. Ho faran durant la seva teatralització d’u na taverna al mateix espai durant bona part de la tarda i nit. Per la seva banda, Es Quinze fa l’arribada de l’indià, que enguany serà Ramon Pi Vilaseca, de Begur. Arribarà a Sa Riera el dissabte a les 11 del matí i, després pujarà al poble de Begur, a les 13 hores, amb rua pel nucli. El comiat tindrà lloc el dia següent, a partir de les 20 hores, i acabarà amb un epíleg a càrrec de Miquel Abras. A més, durant els tres dies, Es Quinze oferirà esquetxos teatrals pel centre del poble.

Les visites guiades pel patrimoni indià de Begur es faran el dissabte i diumenge, a partir de les 10,30 hores. El lloc d’inscripcions i sortides és l’Oficina de Turisme. El preu és de 8 euros i l’aforament és limitat. Però també cal destacar el guarniment de carrers, amb 13 espais, amb la implicació d’entitats i veïns, com són els casos dels carrers Vera, Farmacèutic Mató  o Metge Pi. Sense oblidar el gran reguitzell d’actuacions musicals a diferents indrets del nucli, a més de les zones gastronòmiques o el mercat de productes d’ultramar. A més, davant la gran presència de visitants, a més dels molts pàrquings que hi ha a l’entorn del nucli de Begur, l’Ajuntament ha tornat a posar el tren llançadora des de l’aparcament de les Carpes fins al centre del poble. El tren llaçadora, que és gratuït, funcionarà de les 11 a les 15 hores i de les 17 a les 21 hores.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura