Les 60s Festes de Primavera ofereixen noves activitats i en recuperen d'antigues

Palafrugell

Data: 19/05/2022

Compte enrere per donar el tret de sortida a la seixantena edició de les Festes de Primavera de Palafrugell. Enguany esdevindran del 27 de maig al 6 de juny. En destaca el gran Carroussel Costa Brava i la recuperació d'activitats com 'la baixada de carretons'.

Tot a punt per donar el tret de sortida a unes Festes de Primavera més que esperades, tant pel fet de ser les seixantenes, com per ser les del retorn després de la pandèmia. Durant aquests dos anys, els carrossaires s'han unit molt, fins al punt d'anar tots a una per confeccionar una extensa i animada programació que més enllà de celebrar el seixantè aniversari d'una de les festivitats més arrelades al municipi, també vol tornar a encoratjar a tots els ciutadans i ciutadanes a continuar o tornar a formar-ne part.

Enguany se celebrarà el retorn de les Festes i el fet que la Generalitat de Catalunya hagi declarat el Carroussel Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d'Interès Nacional. Un reconeixement que a les persones que formen part del món carrossaire els fa especial il·lusió. La feina que desenvolupen durant tot l'any a la nau, als tallers de confecció de disfresses, als locals d'assaig, i el mateix dia de desfilar en maquillatge i perruqueria, és una tasca totalment altruista que suposa un munt d'hores -i de nervis-, que es veuen reflectides als carrers quan surten carrosses que són ART amb majúscules.

Pel que fa a la programació, es divideix en dos caps de setmana. El primer estarà més dedicat a la cultura i el segon, a la gresca.

El Carroussel Costa Brava, que és l'activitat per excel·lència de les Festes, esdevindrà el diumenge 5 de juny. Destaquen a més un munt de noves activitats, com un espectacle de drons o les jornades gastronòmiques 'el xup-xup de les festes de primavera', activitats que es tornen a recuperar del passat, com la baixada de carretons -que feia tres dècades que no s'organitzava- o el Concert de Fi de Festa -enguany a càrrec de l'Orquestra Maribel-, i també activitats que ja han estat presents en les darreres edicions i que es mantenen, com que la plantada de carrosses o els concerts de la mà del Festival ÍTACA.

Els dos cartells del 60è aniversari han estat dissenyats per l'artista local Jordi Sàbat. Aquests plasmen a la perfecció la idea dels anys seixanta.

D'altra banda, l'associació de Festes de Primavera està lluitant per garantir el relleu generacional. L'any que ve començaran a impartir classes de carrossaires als joves palafrugellencs.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura